Nieuws

Bent u al aangemeld bij www.mijnschoolinfo.nl? Wanneer u zich aanmeldt bij mijn schoolinfo ontvangt u alle informatie die belangrijk is met betrekking op uw kind in uw mailbox. Heeft u geen koppelcode ontvangen of bent u deze kwijt? Loop dan even binnen bij de adminstratie of directie of vraag het aan de mentor van uw kind. Vergeet niet de speciale SBO Merlijn App te dowloaden!
07 januari 2020

filmpje en boek: Lucas Onderwijs en de kunst van het veranderen


Beste ouders,

In november is er op de school gefilmd. De beelden uit deze film horen bij een boek dat ons bestuur, Lucas Onderwijs, heeft uitgebracht. Dat boek gaat over nieuwe manieren om onderwijs in te richten, gericht op de toekomst van onze kinderen. SBO Merlijn is er trots op om te laten zien welke mooie dingen we hier doen!

Het filmpje kunt u bekijken via deze link: https://youtu.be/KdxFimqYoM4

Het boek kunt u lezen (en downloaden) via deze link: https://www.lucasonderwijs.nl/cp/uploads/hipe_content/Boek_De-kunst-van-het-veranderen_med-res.pdf

Op de site van Lucas Onderwijs kunt u lezen waarom Lucas Onderwijs dit boek heeft laten maken: https://www.lucasonderwijs.nl/nieuws/lucas-onderwijs-en-de-kunst-van-het-veranderen

Veel kijk- en leesplezier!

Met vriendelijke groet, Mariette van den Bosch 


20 december 2019

nieuwsbrief december 2019

Beste ouders,

Alweer een jaar voorbij….. en we hebben het jaar op school heel mooi afgesloten. Het kerstontbijt gisteren was heel gezellig. Ik heb alleen maar blije gezichten gezien. De kinderen hebben enorm genoten. Dank aan alle ouders die de kinderen zo verwend hebben met al het lekkere eten!

De kerstviering ’s middags was heel ontroerend. Er waren heel veel ouders bij aanwezig. Kinderen vinden het altijd heel fijn als hun ouders er zijn en zien wat we met elkaar doen op school. We hebben gevierd dat we samen zijn en dat we alles kunnen bereiken als we samenwerken.

In de afgelopen tijd is er een aantal nieuwe mensen komen werken op SBO Merlijn: juf Rina in de GT en meester Lucas in de BMO. Er is nog steeds een lerarentekort, maar deze onderwijsondersteuners zorgen er voor dat we uw kind in ieder geval genoeg aandacht kunnen geven. Heel fijn!

In het nieuwe jaar zijn al heel snel de ontwikkelingsgesprekken. Dat is een gesprek met de leerkracht, waarin uw kind u gaat vertellen wat het gedaan heeft de afgelopen tijd en waar het de komende tijd aan gaat werken. U krijgt dan ook het rapport mee naar huis, waarin de uitslagen staan van de toetsen die in november zijn gemaakt. Deze gesprekken zijn gepland op maandag 20 januari en dinsdag 21 januari. Kinderen vinden het altijd heerlijk om u te mogen vertellen waar ze mee bezig zijn. Dat laten ze dan ook zien aan de hand van foto’s in hun eigen Bordfolio. Waardevol!

Maar nu eerst genieten van de feestdagen en van de vakantie! We zien u en de kinderen graag weer in het nieuwe jaar, vanaf maandag 6 januari, half negen.

Tot dan, met groet namens het team, Mariette van den Bosch


15 november 2019

ma 18 en di 19 november geen school


Beste ouders,

Maandag 18 november is er voor het team van SBO Merlijn een studiedag. Dinsdag 19 november heeft de school een margedag. Beide dagen zijn de kinderen vrij.

We zien ze graag weer op woensdag 20 november!

Met vriendelijke groet, namens het team, Mariette van den Bosch


05 november 2019

staking 6 november


Beste ouders,

De staking morgen gaat door. Één keer geld is niet genoeg om de problemen op te lossen. Dat zal ieder jaar moeten.

De school is dus gesloten. We zien de kinderen graag weer donderdag vanaf 8.20u!

Met vriendelijke groet, namens het team,

Mariette van den Bosch


18 oktober 2019

Nieuwsbrief 18 oktober 2019

Nieuwsbrief 18 oktober 2019

Beste ouders/verzorgers,

De eerste periode zit er alweer op: we hadden de informatieavond aan het begin van het schooljaar, het kamp, de Kinderboekenweek, de infoavond voor de schoolverlaters en deze week de startgesprekken. In deze nieuwsbrief leest u meer over de afgelopen weken.

Veel leesplezier!

Met vriendelijke groet,
mede namens het team,

Mariëtte van den Bosch


Even voorstellen: nieuwe adjunct-directeur

Beste ouders/verzorgers,
Op de informatieavond en ’s morgens op het plein en bij de deur heb ik velen van u al gezien. Toch stel ik mij graag ook op deze manier aan u voor.
Mijn naam is Karin Dame en sinds het begin van dit schooljaar werk ik op SBO Merlijn als adjunct-directeur. Ik heb de afgelopen jaren als intern begeleider en locatieleider gewerkt op verschillende scholen. De manier van werken op SBO Merlijn trekt mij enorm aan en ik kijk dan ook uit naar een fijne tijd op deze school!
Mocht u mij nodig hebben: mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag woensdag en donderdag en u kunt mij vinden in het kantoor van de directie.
Tot ziens!

Met vriendelijke groet,
Karin Dame

Ophalen van uw kind
Wanneer de school uitgaat om 15 uur en u komt uw kind ophalen, is het de bedoeling dat u op het schoolplein komt om uw kind bij de leerkracht op te halen. We zien nu regelmatig dat ouders hun auto stilzetten in de straat, in de auto blijven zitten en dat kinderen dan alleen naar de auto toe moeten lopen. Dit vinden wij onverantwoord en niet wenselijk.
Wij hopen daarom op uw medewerking.
Alvast bedankt!

Kinderboekenweek
Van 2 t/m 13 oktober was de Kinderboekenweek met het thema ‘Reis mee’.
Op school zijn we hiermee natuurlijk aan de slag gegaan. Bij de start van de Kinderboekenweek kwam ‘de Verteljas’ op school om te vragen of de kinderen verhalen wilden schrijven.
En dat hebben we geweten! Wat zijn er veel verhalen geschreven en getekend en wat hebben de kinderen veel fantasie!
Afgelopen woensdag zijn de winnaars bekend gemaakt. In iedere unit is er een winnaar aangewezen.
Zij mogen op de maandag na de herfstvakantie samen met juf Diantha en juf Marthe met de schoolbus naar een grote kinderboekenwinkel om voor henzelf en voor hun groep een boek uit te zoeken.

Schoolverlaters
De afgelopen week zijn de intelligentietoetsen afgenomen bij de schoolverlaters, wat hebben ze goed hun best gedaan! Na de herfstvakantie breekt voor hen een spannende tijd aan: toetsen, adviesgesprekken, schoolbezoeken, enz. We wensen de kinderen van de bovenbouw heel veel succes!

Staking 6 november

SBO Merlijn doet mee aan de landelijke onderwijsstaking op 6 november. Er is die dag dus geen school.

Herfstvakantie
Vanmiddag om 15.00 uur begint de herfstvakantie en zit de eerste periode van dit schooljaar er alweer op. We wensen iedereen een fijne vakantie.
Graag zien we de kinderen weer op maandag 28 oktober!10 september 2019

lerarentekort: brief van het bestuur

Beste ouders,

Graag uw aandacht voor de bijgaande brief van ons bestuur over het lerarentekort.

Met vriendelijke groet, Mariette van den Bosch


Download ›
01 september 2019

Start nieuwe schooljaar

Beste ouders,

We hopen dat u een fijne vakantie heeft gehad? Wij van SBO Merlijn wel. En we hebben er zin in om weer te beginnen. We verwachten alle kinderen morgenochtend, maandag 2 september, weer op school. Half negen beginnen we weer!

En zoals u van ons gewend bent: maandag 9 september om 19.00u zien we u graag, samen met uw kind, voor de welkomstavond. In ieder geval tot dan! 

Met vriendelijke groet, Mariette van den Bosch

16 juli 2019

nieuwsbrief juli 2019


Beste ouders,
Alweer de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Het is een drukke periode geweest. En een lange: het was wel elf weken vanaf de meivakantie.
De ontwikkelingsgesprekken zijn geweest, altijd een spannend moment. Naar welke groep gaat mijn kind volgend schooljaar? En wie wordt zijn mentor? Bij welke vriendjes komt hij of zij in de klas?
We zijn op dit moment druk bezig met alle afrondende activiteiten: de laatste lessen, nog een juffen- en meestersdag, opruimen en schoonmaken en genieten van de eindvoorstelling van de schoolverlaters.
Gelukkig zijn de weergoden ons gunstig gezind geweest. Het is tot de laatste dag ‘werkbaar’ weer geweest, vooral niet te warm. Dat hopen we trouwens wel voor de vakantie, dat het lekker weer wordt. Dan kunnen de kinderen buitenspelen en misschien wel naar het strand?
Ook onze school heeft te maken met het lerarentekort. Alle groepen kunnen draaien na de zomervakantie, maar we kunnen zeker nog leerkrachten gebruiken. We zijn nog steeds volop aan het werven. Maar daar zijn we niet de enige school in: het nieuws is er vol van…..
Het belangrijkst is dat we kunnen starten, en dat we zoals altijd ons uiterste best doen om goed onderwijs voor uw kind te verzorgen.
We wensen u een heel fijne vakantie toe, en we zien uw kind graag weer op school op 2 september!
Met vriendelijke groet,
Mariëtte van den Bosch


16 april 2019

nieuwsbrief Pasen 2019

Beste ouders,

Het wordt heerlijk weer! Dat komt goed uit nu de meivakantie voor de deur staat.

De groepen zijn bezig de thema's af te sluiten. Elke groep is wel op excursie geweest de afgelopen periode. Naar Madurodam, naar de Space Expo, naar Blijdorp, naar de kinderboerderij, te veel om op te noemen. De kinderen en begeleiders hebben genoten. En kinderen leren op excursie heel veel, en op een andere manier dan leren uit een boekje aan je tafel. Belangrijk!

Er is de afgelopen weken ook weer getoetst op rekenen, taal en lezen. De uitslag daarvan vindt U in het rapport van uw kind aan het einde van het schooljaar.

Ook SBO Merlijn heeft last van het lerarentekort. Daarom kunnen er komend schooljaar minder nieuwe kinderen op school komen. De middenbouwgroepen worden dan ook wat kleiner dan dit jaar.

De eerste dag van de meivakantie is voor de kinderen al op donderdag 18 april. Op maandag 6 mei verwachten we alle kinderen weer op school. Een periode waarin nog veel gebeurt: een aantal vrije dagen, de ontwikkelingsgesprekken en de wisselochtend, waarop de kinderen gaan kennismaken met hun nieuwe groep. En natuurlijk nemen de schoolverlaters van de Rode Magie ook dit jaar weer op grootse wijze afscheid van hun basisschool.

Maar eerst: vanaf donderdag lekker vakantie vieren. Veel plezier!

Mariette van den Bosch


25 maart 2019

Unitnieuws Rm

Beste ouders/verzorgers, 

Misschien hebt u het al van uw zoon of dochter gehoord, maar hebben weer een nieuw thema in de groep. Dit keer zelfs 2 thema's! 

Een deel van de groep werkt aan het thema 2e Wereldoorlog en het andere deel leert over moeder natuur. De thema's zijn gekozen door de kinderen zelf.

Deze week hebben we voor het thema natuur een gast in de klas; Bobby de baardagaam. Super leuk! En een beetje spannend.

Vorige week is voor het thema oorlog een gastspreker geweest. Meester Huib vertelde het verhaal over Willem, een man die 3 jaar lang in een jappenkamp heeft gezeten en allerlei rampen heeft overleefd. Een zeer indrukwekkend en waargebeurd verhaal! 

De komende periode staan er een aantal dingen op de planning: 

* Een bezoek aan Engeland door een aantal kinderen van de groep. Wij wensen ze veel plezier! 

* Een bezoek aan het Museon op woensdag 10 april 

* De Koningsspelen op vrijdag 12 april. 

Tot slot, we hebben er een nieuwe juffrouw bij. Juf Romy. Zij werkt op woensdag, donderdag en vrijdag bij ons in de groep als assistent.  

Groeten, 

De juffen van de Bovenbouw 

 

 

 

14 maart 2019

nieuwsbrief maart 2019

Beste ouders,

Even een herinnering: vrijdag 15 maart wordt er gestaakt en maandag 18 maart is er een margedag. Beide dagen is de school dicht. Dinsdag 19 maart verwachten we de kinderen weer op school.

Ondertussen wordt het leerkrachtentekort steeds meer voelbaar op onze school. Daarom hebben we jammergenoeg wat moeten schuiven in de bezetting van de units: Juf Marijke staat nu op donderdag en vrijdag in de BMO. In de BMW is nu voor vier dagen in de week juf Nathalie er bij gekomen. Meester Erik is nu weer voor drie dagen in de week terug op zijn oude plek in de BMO en juf Miriam doet op die dagen, tot we een nieuwe leerkracht gevonden hebben, de neveninstroomgroep.

De school is hard op zoek naar nieuwe leerkrachten, maar zoals overal is dat niet gemakkelijk. Het is fijn dat we toch nog gewoon kunnen werken met elkaar, mede dankzij de inzet van alle juffen en meesters. Hulde!

Deze periode, met de afwisseling van prachtig en heel slecht weer, is er een van hard werken. Er komt weer een toetsperiode aan begin april, maar ook op 12 april de Koningsspelen. Kortom, genoeg te doen. En met veel plezier!

Met vriendelijke groet,

Mariette van den Bosch

 

18 februari 2019

staking op 15 maart

beste ouders,

zoals u ongetwijfeld al in het nieuws gehoord gehoord hebt, is er op vrijdag 15 maart een landelijke onderwijsstaking. SBO Merlijn is op die dag dan ook dicht.

We hopen dat u begrip heeft voor de actie en ons daar in steunt. Goed onderwijs is belangrijk!

met vriendelijke groet,

Mariette van den Bosch

18 februari 2019

vrije dagen

Beste ouders,

vanaf woensdag hebben de kinderen voorjaarsvakantie. Het team heeft woensdag en vrijdag een studiedag. Donderdag is een margedag.

We verwachten de kinderen weer op school op maandag 4 maart.

Fijne vakantie!

Met vriendelijke groet, namens het hele team,

Mariette van den Bosch

 

21 december 2018

kerstbrief van de directie

Beste ouders,

Wat een heerlijk feest hebben we gevierd gisteren! Het kerstontbijt in de groepen was erg geslaagd (dank voor al jullie lekkers!) en de viering in de kerk was heel mooi. Alle kinderen hebben super hun best gedaan op de liedjes en voorstelling die ze hebben laten zien en horen.

Zo terugkijkend hebben we veel gefeest de afgelopen weken: het kerstknutselen afgelopen dinsdag, de sinterklaasviering en de opening van onze vernieuwde school in november. Nogmaals dank voor al jullie inzet en aanwezigheid. Kinderen vinden het heel fijn als hun vader of moeder mee gaat naar school en zo betrokken is bij wat er gebeurt op school.

En naast al dat feesten hebben we heel hard gewerkt. Er is getoetst, kinderen zijn bezig met hun nieuwe doelen en proberen zo ver mogelijk te komen met rekenen, taal en lezen.

Vrij snel na de kerstvakantie krijgt u van ons een uitnodiging om samen met uw kind met de leerkracht te komen praten over de ontwikkeling van uw kind. Hij of zij kan u dan vertellen (en laten zien!) aan de hand van het Bordfolio wat het de afgelopen tijd gedaan heeft en waar het trots op is.

Na de kerst starten we weer op maandag 7 januari, helaas wel dan zonder onze adjunct-directeur, Jovanka Boerefijn. Zij wordt directeur op een andere school. In het voorjaar gaan we op zoek naar een nieuwe adjunct, als we precies weten wat we van een nieuwe adjunct gaan verwachten. We wensen haar heel veel succes!

En voor nu: heel fijne dagen, geniet ervan samen met uw kind(eren), en laten we er met elkaar een heel mooi 2019 van maken!

Mariëtte van den Bosch

20 december 2018

Kerstontbijt

Beste ouders,

Wat hebben wij vanmorgen gesmuld van al het lekkers! Bedankt hiervoor, wat hebben jullie je best gedaan in de keuken! Er was zoveel dat de kinderen er twee keer van hebben kunnen eten. Hierdoor zal de broodtrommel waarschijnlijk weer vol thuis komen.

Voor morgen hoeven de kinderen ook geen eten  mee te nemen en zullen wij voor alle kinderen een tosti met kaas maken. De kinderen zijn morgen om 11.45 uur al uit en hebben dan kerstvakantie.

Wij wensen jullie alvast een fijne kerstvakantie en een mooie start van 2019!

Groetjes de juffen van de gele toverheid. 


Download ›
17 december 2018

laatste judo les Middenbouw

Beste mensen,

Morgen is de laatste judoles van meester Rody.

Judolessen zijn tijdens de reguliere schooluren, volgens rooster.

Ouders mogen komen kijken naar kinderen die laten zien wat ze geleerd hebben.

 

vriendelijke groeten,

Fryso Prins

14 december 2018

afscheid juf Jovanka

Beste ouders,

Tot onze grote spijt gaat Juf Jovanka, de adjunct-directeur van de school, ons verlaten. Ze heeft met ingang van het nieuwe (kalender-)jaar elders een baan aanvaard als directeur van een SBO.

U kunt afscheid van haar komen nemen komende dinsdag na het knutseluurtje in de middag. U wordt dan vanaf half drie in de bieb van de school verwacht om haar gedag te zeggen. Koffie of thee staan voor u klaar.

We wensen haar heel veel succes in haar nieuwe baan!

Met vriendelijke groet,

Mariëtte van den Bosch

12 december 2018

Kerstviering

Betreft; Kerstviering 2018 S.B.O. Merlijn

     

 

Den haag, 12 december 2018

 

Geachte ouders en verzorgers,

 

Donderdag 20 december vieren wij kerstfeest.

 

’s Morgens:

We beginnen de dag met een gezamenlijk kerstontbijt in de klas. De kinderen moeten dan zelf iets lekkers meenemen van thuis. We hopen dat u samen met uw kind iets lekkers kunt bereiden (A.U.B. GEEN SNOEP EN CHIPS). Wilt u aan uw kind doorgeven wat u gaat meegeven, zodat wij dat op een lijst kunnen schrijven in de klas?

 

’s Middags:

Om 13:30 uur nodigen wij u uit voor de Kerstviering in de kerk (Bonifatiuskerk te Rijswijk).

 

 

Vrijdag 21 december 2018 begint de Kerstvakantie om 11:45 uur.

 

Graag tot ziens,

 

Kerstcommissie SBO Merlijn

 

09 november 2018

Studie- en margedag

Beste ouders/verzorgers, 

 

Aanstaande maandag en dinsdag hebben alle kinderen geen school omdat je leerkrachten een studie- en margedag hebben. 

We zien alle kinderen op woensdag 14 november weer! Fijn weekend. 

 

Vriendelijke groet,

Namens de directie van SBOMerlijn

07 november 2018

Feestelijke (her)opening SBO Merlijn, vrijdag 16 november, 14:00-15:00

Beste ouders, verzorgers

 

Wij willen u uitnodigen voor de feestelijke (her)opening van Merlijn. Na twee zomers verbouwen is de school helemaal vernieuwd!

U bent van harte welkom op vrijdag 16 november van 14:00 tot 15:00 om dit samen met de kinderen, de ouders en het team te vieren en de vernieuwde school te bekijken.

 

Laat u deze week nog weten of u komt? U kunt het bijgevoegde strookje invullen of het vertellen aan de leerkracht van uw kind. 

 

We hopen u volgende week vrijdag te zien!

Het team van SBO Merlijn

 

 

 


Download ›
1 2 3 4